Nagy-magyarországos sálban dicsérte meg Orbán a búcsúmeccse után Dzsudzsákot – videó – hvg.hu

A focista a 100. válogatottságakor viselt cipője Orbán szekrényének dísze – derül ki a miniszterelnök Facebook-oldalára feltöltött videóból.

„Nagyon ügyes volt. Gratulálok” – dicsérte Orbán Viktor miniszterelnök a magyar–görög barátságos meccs után a VIP-páholyba ellátogató Dzsudzsák Balázst, akinek a vasárnap esti volt az utolsó meccse a magyar fociválogatottban. Azzal, hogy pályára lépett, válogatottsági rekordot ért el: addig holtversenyben állt Király Gáborral, mindketten 108-szor játszhattak a címeres mezben.

„Elnök úr, köszönöm szépen” – replikázott a kezdőként pályára lépett, 53. percben lecserélt Dzsudzsák, majd a nagy-magyarországos sálat viselő Orbán kezébe nyomta azt a mezt, amelyet az első félidőben viselt. Aztán a rajta lévőt is lekapta, és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek adta.

A videóból az is kiderül, hogy Orbánnál van az a cipő, amelyben Dzsudzsák a századik válogatottságakor játszott. „Benn van a szekrényemben, ott őrzöm” – árulta el a kormányfő, aki szívélyesen gratulált a focistának.

Dzsudzsák, aki a búcsúmeccsére 600 jegyet vásárolt fel a Puskás Arénába, ezt megelőzően 2019 novemberében szerepelt a válogatottban, a Wales elleni 2-0-ra elveszített Eb-pótselejtezőn. Marco Rossi szövetségi kapitány többször kijelentette: nem azért nem számít rá, mert személyes problémái vannak vele. Előbb azért nem invitálta meg, mert nem volt csapata, majd a másodosztályú Debrecenbe szerződött, később pedig azzal magyarázta a kihagyását, hogy más típusú játékosokra van szüksége.

Ez is érdekelhet...