Késsel támadtak egy nőre egy újbudai villamosmegállóban – Index.hu

Egy férfi Budapesten, a XI. kerületi Kőérberek megállóban péntek este minden előzmény nélkül előkapott egy kést, és szurkálni kezdte a villamosra egyedül várakozó nőt. A zavartnak tűnő ismeretlen közben egyetlen szót sem szólt, miközben a nő kiabált és védekezni próbált. A támadó végül felhagyott a szurkálással és elmenekült. A sértett először főnökét és barátját hívta, a rendőröket ők értesítették – számolt be a police.hu.

A 33 éves nőt kórházba vitték. Az, hogy csak könnyű sérüléseket szenvedett, csak a szerencsén múlt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonnal hajtóvadászatot indított az ismeretlen tettes ellen. A járőrök, illetve a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai átfésülték a környéket, és az életvédelmi nyomozók tanúkat kutattak, és elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit. A hajtóvadászat eredményeként a XI. kerületi járőrök hétfőn elfogták a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 28 éves budapesti lakost.

A tettest a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi tagadta, hogy ő szurkált volna, a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Ez is érdekelhet...