ittjartam.hu és ami mögötte van


Az ittjartam.hu, saját megfogalmazása szerint egy szállás-élményértékelő weboldal, ahová különböző motelek, hotelek és egyéb vendéglátóegységek értékelései kerülnek fel.

Az értékelések alatt egy kommentszekció található, ahová szabadon írhatnak véleményeket a regisztrált tagok. Értelemszerűen a vélemények valódiságát az üzemeltető nem ellenőrzi, és nem is tudja ellenőrizni. Nem csak azért, mert a vélemények szubjektívek, hanem azért sem, mert nyilvánvalóan nincs rá humán erőforrás.

Egyik-másik vendéglátóhely értékeléseinél komolyabb ‘szócsata’ alakul ki, mintegy fórum jelleggel posztolnak ‘szabadon’ a vélemény nyilvánítók. Természetes dolog, hogy a nyilvános kommenteket nem minden vendéglátóhely tulajdonos látja szívesen, elsősorban akkor, ha az a saját szálláshelyére nézve kellemetlen.

Egyébiránt a hozzászólások lehetnek a szomszédos szálláshely tulajdonosának hozzászólásai is, aki ezen a módon kívánja lejáratni a konkurens szálláshelyet. Ezt tehát senki sem tudhatja…

Gondolhatnánk azt, hogy ha valamelyik szálláshely tulajdonosa megelégeli a negatív kommentáradatot, akkor kiregisztrálja a helyét a honlapról. Ám itt jön a csavar…

Az ittjartam.hu üzemeltetője – az ittjartam.hu Kft – nevében ugyanis azt közölte Tóth Adél, hogy:

“…az oldalunkon szereplő helyek nem regisztráció útján kerülnek fel, hanem mindenki számára hozzáférhető, nyilvános adatok alapján hozunk létre nekik önálló aloldalt….”

Tehát az ittjartam.hu kft a vendéglátóhelyek beleegyezése nélkül hoz “számukra létre aloldalakat”. Ezzel talán még nem is lenne probléma, bár jogilag már ez önmagában is vizsgálható lenne…


Ami ennél nagyobb gond a szálláshely tulajdonosok számára az, hogy Tóth Adél azt is közölte, hogy ha valakinek “nem tetszik” a saját, privát szálláshelyéről szóló komment áradat, akkor sincs mód arra, hogy azokat töröljék (!).

Ahogy Tóth Adél közölte a beleegyezés nélkül létrehozott szálláshelyeknél olvasható hozzászólások törlésére sincs mód, sem a szálláshely törlésére sincs mód. Az egyetlen mód, ha

“…a szálláshely tulajdonosának nem tetszik amit lát, akkor regisztráljon, jelölje be azt, hogy ő a szálláshely tulajdonosa, annak valódiságát majd az ittjartam.hu kivizsgálja, és ha ‘elfogadják’ a tulajdonosi regisztrációt, akkor maga az üzemeltető kezdje el megválaszolni a kommenteket, de még ekkor sincs módja a szálláshely tulajdonosának arra, hogy törölje a szálláshelyét, vagy moderálja a hozzászólásokat…”

Ez utóbbi már erősen aggályos, ugyanis mint azt egy levélírónk jelezte, Tóth Adél és az ittjartam.hu kft az adatvédelmi törvényre hivatkozó szálláshely tulajdonos kimondott felszólítására sem volt hajlandó eltávolítani a kérdéses vendéglátóhelyet.

Tehát az ittjartam.hu egy ‘örökös’, kéretlen tagságot hoz létre annak a szálláshelynek, amelyiket arra érdemesnek tart (akit meg akar büntetni), s amely aloldalat semmilyen módon nem hajlandóak eltávolítani, még akkor sem, ha a szálláshely tulajdonosa kimondottan felszólítja őket erre.


Némi utánajárással könnyű volt rátalálni olyan fórumokra, ahol szálláshely tulajdonosok hangot adnak a cég erőszakos működésével kapcsolatos aggályaiknak. Az internet nem felejt, ahogy szokás mondani, de hogy ehhez hozzájáruljon Tóth Adél és csapata is tevőlegesen, az kézzel fogható.

Tóth Adél a némileg elrejtett telefonszámának (06-30-9003203), felhívására közölte, hogy nem szívesen (!) fogad hívásokat, ha valaki “valamit akar, inkább írjon”.

Rákeresve a rejtőzködő ügyfélszolgálatra, mi sem sokat találtunk, csupán ennyit:

Vajon ki a rejtélyes Tóth Adél, aki nem hajlandó telefonon kommunikálni?
Ez is érdekelhet...