Betontömbökkel fenyegeti a magyar autósokat egy osztrák polgármester – Infostart.hu

12 éve aszfaltoztak le egy földutat Ágfalva és Somfalva között. A két község Sopron közelében található, de az egyik a magyar oldalon, a másik Ausztriában fekszik. Az autósok rákaptak erre a keskeny, de jó minőségű útra, amely átvezet az osztrák Somfalván. Állítólag napi 4000-en használják.

Elvben az ingázási időszakban (reggel és este 3-3 órán át) nem lehetne itt áthaladni, de sokan nem tartják be korlátozást.

Arról már nem is beszélve, hogy az osztrák településen van egy Billa, ahová olykor érdemes átjárni bevásárolni.

A Der Standard riportjából most a derül ki, hogy az osztrák szocialista polgármester azzal fenyeget, betontömböket tesz az útra. Ezt arra az esetre ígéri, ha nem sikerülne olyan sorompórendszert kialakítani, amely leolvasná az érkező autó rendszámát és csak az engedéllyel rendelkezőt engedné át. Magyarán bárki nem közlekedhetne erre. Ezt azonban az osztrák belügyminiszter nem támogatja, ezért fenyeget Thomas Hoffmann a betontömbökkel.

A lapnak sorolja a sérelmeiket. “Két közlekedési balesetünk volt az elmúlt hetekben. Egy kerékpárost, aki több napig kórházban volt, elütött egy autó, és egy 90 éves gyalogost is, aki még mindig küzd az életéért”.

Ha sikerülne valamilyen korlátozást kicsikarnia, akkor az, a Sopron Bécsújhely között közlekedőknek, félárával hosszabb utat jelentene.

Nyitókép: google.maps

Ez is érdekelhet...