Autóklub: Nem engedheti meg magának Budapest, hogy ne lehessen kocsival átkelni a Lánchídon – hvg.hu

A szervezet bízik abban, hogy a főváros rájön, hogy a „kísérletezgetés” kontraproduktív.

„Budapest nem engedheti meg magának, hogy csaknem három kilométer hosszon a Dunán ne lehessen személyautóval átkelni” – mondta Kovács Kázmért, a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke az M1-en. Az elnök arra reagált, hogy a felújított Lánchidat pénteken a buszok, a taxik és a motorosok, kerékpárosok számára nyitották meg. A gyalogosok a tervek szerint a jövő nyár végétől használhatják a Lánchidat, amelynek végső forgalmi rendjéről – tulajdonképpen arról, hogy az egyéb gépjárművek visszatérhessenek-e rá – a budapestiekkel együtt dönt majd a főváros, közéleti viták lefolytatása után.

Kovács Kázmért erre úgy reagált: bíznak abban, hogy a főváros rájön, minden ilyen „kísérletezgetés” kontraproduktív, mert ellentmond a városzöldítési terveknek. Az autósok egy budapesti híd lezárásával körülbelül 30 ezer kilométerrel többet kénytelenek autózni – vélekedett.

Az elnök szerint a közlekedéssel összefüggő problémákat mindenki megérzi, és

mindenki úgy látja, hogy túltolja az ezzel kapcsolatos elképzeléseket a főváros”.

Arra a kérdésre, mi történne, ha a pesti alsó rakpartot és a Lánchidat is lezárnák, Kovács azt válaszolta: reméli, ez nem fog megtörténni.

Ez is érdekelhet...