A csomagtartóban is utazhattak az autóban, amelynek minden utasa meghalt a kunfehértói balesetben – hvg.hu

Idén ez már a 71. baleset volt vasúti átjáróban, melynek során összesen 29-en vesztették életüket.

Újabb részletek derültek ki arról a hét halálos áldozattal járó balesetről, amely hétfőn reggel történt Kunfehértón, amikor egy Opel Corsa egy földútról a vasúti sínekre hajtva összeütközött a Kecskemétről Bajára tartó InterRégió vonattal. Az autó mind a hét utasa meghalt a balesetben, a motorvonat vezetőjét – aki könnyebb sérüléseket szenvedett – a mentők megfigyelésre a kiskunhalasi kórházba vitték. A személyvonat utasai és a jegykezelő nem sérültek meg.

Hürkecz Zoltán főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfő délután közölte: az elhunytak azonosítása még tart; a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Az MTI helyszínről származó információi szerint felnőtt férfiak és nők utaztak az ötszemélyes járműben, és vélhetően voltak emberek a csomagtartóban is. Az áldozatok a baon.hu portál értesülése szerint kiskunhalasi szőlőmunkások voltak, akik szüretelni indultak.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején Kiskunhalas és Kunfehértó között vonatpótló buszok szállították az utasokat, de a vonatközlekedés már újraindult a vonalon.

A Magyar Közút a baleset nyomán azt közölte: idén ez már a 71. baleset volt, amely vasúti átjáróban történt. Ezek során összesen 29-en haltak meg. „A tendencia sajnos negatív, éppen ezért szeretnénk mi is felhívni a figyelmet, hogy ezek a tragikus balesetek mind elkerülhetőek, ha fokozott óvatossággal, a KRESZ előírásai szerint haladunk át egy-egy átjárón. Piros jelzés esetén soha, semmilyen körülmény között ne keljünk át, nemcsak a szabályok betartása miatt, hanem magunk és az utasaink érdekében sem: egy több száz tonnás járművel szemben soha nem lesz esélyünk, ráadásul egy vonat féktávja több száz méter, így ha nem tudunk átkelni a síneken, a baleset és a tragédia gyakorlatilag elkerülhetetlen” – írták.

Ez is érdekelhet...