14 halottja és 94 sebesültje van az orosz rakétatámadásoknak, 40 000 embert telepítenének ki Herszonból az oroszok – háborús híreink – hvg.hu

Moszkva “nem valószínű, hogy északról megtámadja Ukrajnát”, annak ellenére, hogy Oroszország és Belarusz megállapodott egy közös katonai csoport felállításáról.

Az Institute for the Study of War amerikai biztonságpolitikai agytröszt szerint ehelyett a Kreml „további orosz erőket vonultathat fel Belaruszban, hogy lekösse az ukrán erőket Kijev közelében, és megakadályozza, hogy elvezényeljék onnan azokat, így nem vehetnének részt az ellentámadásokban sem.

Ugyan Aljakszandr Lukasenka október 10-én bejelentette, hogy országa közös haderőt állít fel az oroszokkal, ám ennek a konkrét paramétereit nem közölte, annyit lehet tudni, hogy ehhez mintegy 1000 orosz érkezik az ottani nemzeti gárdától, azaz a Roszgvargyijától. Ám ezek a szakértők szerint nem túl jól kiképzett mozgósítottak, vagy sorkatonák lesznek, akik nem jelentenek komoly katonai fenyegetést Ukrajnára nézve.

(Sky News)

Ez is érdekelhet...